Educatia la Cresa, Gradinita si After School.

Copilaria timpurie reprezinta cea mai importanta perioada din viata copilului, deoarece il pregateste pentru succesul sau de mai tarziu.  Inca de la nastere, copilul este intr-un process continuu de invatare. Acest process se realizeaza in context social si emotional, si este posibil doar prin interactiunea  directa cu adultul si cu mediul inconjurator. Astfel, interventia adultului in aceasta perioada este fundamentala.

Educatia timpurie se realizeaza atat in mediul familial, cat si in cadrul serviciilor specializate, cum sunt cresa si gradinita, si presupune o abordare holista a dezvoltarii copilului.

Cea mai buna metoda prin care copilul invata este JOCUL. Prin JOC acesta interactioneaza cu mediul fizic si social, experimenteaza si exploreaza. Jocul are un rol fundamental in dezvoltarea lui, deoarece ii satisface nevoia de cunoastere prin explorarea si manevrarea obiectelor, incurajeaza miscarea, stimulandu-se astfel corpul si organele de simt, ii da ocazia sa imite tot ceea ce inregistreaza si sa inteleaga legaturile de tip cauzal, il ajuta sa-si exprime emotiile si apoi sa si le controleze, si sa se cunoasca pe sine. Copilul va reusi sa-si concentreze atentia, sa urmareasca desfasurarea activitatilor la care asista si sa absoarba informatia.

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.