Invata cuvinte la After School sector 2.

Cum sa imbunatatesti vocabularul copilului – After school sector 2 

Exista o legatura puternica intre intelegerea cuvintelor pe care le rostim si intelegerea a ceea ce citim. Copii cu probleme de invatare si atentie se descurca mai bine atunci cand petrec timpul invatand sensul cuvintelor. Iata cateva metode de invatare pentru a imbunatati vocabularul copilului:

Descrie cuvantul

Furnizati o descriere a unui cuvant nou. De exemplu: copilul invata cuvantul nou “comerciant”, cuvant care se gaseste, de altfel si in manuale. Poti discuta cu copilul despre negustorii din orasul tau.
“Ce tipuri de magazine sunt in orasul tau? Ce vand?”

Spune in felul tau

Dupa ce ati descris un nou cuvant, cereti sa vina cu propriul sau mod de a descrie.
De exemplu: după ce ati explicat modul în care sunteți norocosi pentru că aveti o familie frumoasa, copilul poate explica de ce este el norocos – deoarece are cel mai recent joc video.

Pune in practica

Creand actiune la un cuvant, copilul il va intelege mai bine. Acest lucru poate fi deosebit de util in cazul in care copilul dumneavoastra are o multime de energie si ii place sa alerge. Noul cuvant “zbenguit” poate fi tradus in practica prin sarituri ca un catelus, o capra sau un miel. De asemenea, de ce sa nu-l duceti in aer liber?

Desen rapid

Foloseste creioane si coli de hartie pentru desen rapid. Fara a folosi cuvinte, deseneaza o schita rapida a noului cuvant. Puteti decide sa folositi un cuvant nou: “reticent”. Desenati un omulet pe marginea piscinei, incercand apa cu un picior. Copilul dumneavoastra, care este reticent la legume, ar putea desena un castron cu broccoli.

Analizeaza

Invata-l sensurile cuvantului: sinonime, antonime, diminutive etc. Mirosul unei flori este ceva deosebit dar un iz de parfum il acopera.

after school sector 2Fii autor

Utilizand o lista de cuvinte noi, cereti-i sa scrie o poveste. Toate cuvintele trebuie folosite corect in textul realizat. Asezarea cuvintelor intr-o propozie sau fraza va stimula imaginatia, incurajand copilul sa fie creativ.

Repetitia

“Repetitia este mama invataturii”, spune o vorba la noi. Utilizati noul cuvant de cat mai multe ori. Pentru cuvantul nou “esential” se poate discuta despre ce este esential sa ai cu tine cand pleci in camping sau despre ce este esential sa faci pentru a fi fericit. O lista de sarcini esentiale ar putea ajuta sa ii aminteasca copilului sa plimbe catelul, sa face temele, sa faca curat in camera.

Vezi mai multe despre after school sector 2, aici.

Te asteptam cu profesori experimentati sala de clasa si gustare.

After School sectorul 2 – la Iepurasul cel Istet vezi detalii la after school sector 2

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.